Sök företag i Örsundsbro
Sök
 
Välj ett markerat datum ovan.

Alsta TrädgårdarLaddar karta...


Bredd: 370
Höjd: 370
Lat: 59.7521
Long: 17.2501
Zoom: 12
Etikett: Här finns vi!

Nysätra Alsta 2
749 63 Örsundsbro

Kontaktuppgifter

Kontaktperson: Anna Palmén / Margareta Palmén
Telefon:
Mobil: 073-804 18 61 / 070-292 38 37
E-post: alsta.tradgardar@gmail.com
Hemsida: www.alstatradgardar.se

Om oss:

Alsta Trädgårdar

Ägs och drivs av Margareta och Per Palmén sedan 50 år. Den handelsträdgård Margareta och Per byggde upp under 1970 och -80-talet fick nytt liv efter en omfattande transformation i slutet av 1990-talet utförd av Margareta, Per och dottern Anna. År 2000 öppnade Alsta Trädgårdar i ny form. Här kan du njuta av växter, utställningar, goda bakverk och lättare luncher i vårt uppskattade kafé.

De största gamla växthusen rymmer numera vår Växthuspark, med slingrande gångar mellan buskar och blomster längs en bäck ner till en damm. Här finns ett charmerande litet växthus, inuti det stora växthuset! I parken växer träd, så stora nu, efter 22 år, att de sträcker sig ut över det tidigare taket.

Från år 2000 har vi visat åtskilliga utställningar av konst och hantverk. Här har spelats teater och levande musik. Det har hållits poesiaftnar, workshops och kurser.

Vårt kafé som vi öppnade år 2000, har vuxit, både lokalmässigt och i utbudet. Hösten 2021 fick vi White Guides utnämnande: God Klass, Naturnära, Säkert Kort, Gårdskafé.

Vi serverar bl.a vegansk Caesarsallad, hembakta matpajer, bakad potatis, pannkakor.  På vårt eget rågsiktsbröd serverar vi lyxräkan och andra goda smörgåsar. Vi bakar många olika tårtor och kakor tex Schwarzwaldtårta, Pelargonkaka och nytt för i år, Margaretas Lagundatårta, skapad vid en tidigare utställning om Lagundaklänningen. Vi har kaffe och ett stort utbud av te.

Trädgårdskaféet har gott om sittplatser både utomhus och under tak i växthus samt i kafébyggnaden. Hundar är välkomna att följa med. Lokalerna kan bokas för fest och möten. Välkommen att diskutera förtäring och arrangemang med oss!

Öppet vår sommar och höst, se hemsidan för aktuella tider. För bokning av besök hos oss utanför öppettiderna, maila oss.

Instagram: alsta_tradgardar

Facebook: Alsta Trädgårdar

Hemsida: alstatradgardar.se

Företagsuppgifter

Behöver ni uppdatera era företagsuppgifter med tex ny adress, nytt telefonnummer, ny kontaktperson eller liknande?
Kontakta oss i föreningen genom att skriva ett mail till orsundsbroff@gmail.com så uppdateras era uppgifter inom kort.

Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.